Digikeskustelu vieraannuttaa

 
KIMMO-portrait-round-web.png
 

Keinoäly, robotiikka, lohkoketjuteknologia, data-analytiikka…

Aikamme digikeskustelu on teknistä ja mekanistista – sitä käydään kehittyvän teknologian ehdoin ja termeillä. Usein siihen liitetään myös ajatus uhasta: se vie työpaikkoja, muuttaa radikaalisti työnteon tapoja tai rusikoi kokonaisia toimialoja.

Kaikki edellä mainittu voi olla totta, ja tosiasia on, että teknologia kehittyy nopeammin kuin me pysymme sen perässä.

Kolikon toinen puoli on kuitenkin se, että jos haluamme onnistua digitalisaation hyödyntämisessä, ihmisten on oltava jyvällä siitä ja sen mahdollisuuksista. Vain näin muutoksessa voidaan onnistua.

Juuri nyt tämä ei toteudu isossa kuvassa, ja se on haaste monelle organisaatiolle. Yksi syy tähän on ajallemme tyypillinen johtamispuhe, joka vieraannuttaa ja pelottaakin meitä.

 
Kun olemme hädissämme, tartumme entistä vahvemmin kiinni vanhaan ja koemme voimattomuutta uuden edessä.
 

Tapa, jolla puhumme muutoksesta vaikuttaa siihen, miten sen hahmotamme. Kieli ei vain kuvaa olemassa olevaa todellisuutta, vaan myös luo sitä. Jos rakennamme uudistumisesta kuvaa vaikeana, pelottavana ja työläänä muutoksena, jossa vain harva onnistuu, muodostuu siitä itse itseään toteuttava profetia. Todennäköisyys siinä onnistumiseen pienenee.

On kuitenkin tutkittua tietoa, että muutos onnistuu helpommin ja paremmin, jos siitä puhutaan rakentavan realistiseen sävyyn. Sen sijaan, että puhuisimme muutoksesta asiana, jossa epäonnistutaan usein, miksemme toisi esille, miten murrostilanteessa uutta voidaan oppia pala palalta. Itse asiassa koko elämämme on eräänlaista sopeutumista ja muuttumista.

Tämä pätee myös digitalisaation kohdalla. Harva meistä pysyy tekemään digiloikkaa hetkessä. Kaikkein kyvykkäimmilläkin se on ollut asteittainen matka, jossa uutta on opeteltu vähän kerrallaan ja pienissä paloissa – ja onnistuttu siinä

 

Kimmo Suominen, CEO & Co-Founder, Rohjeta Advisors

fi
en